fbpx
Skoči na sadržaj

Osoba odrasla bez ljubavi

Osoba odrasla bez ljubavi ,paznje i podrske prepoznaje se na kilometar: Greška roditelja koja prati dete celog života!

Neke greške koje roditelji naprave mogu da unište čitav život njihovoj deci. Naime, osobe koje u detinjstvu nisu imale dovoljno roditeljske ljubavi,paznje I podrske  u kasnijem životu teško razvijaju odnose sa partnerima, svojom decom, kolegama…

Osoba odrasla bez ljubavi Laboratorija Oxus Lab Kragujevac

Koje posledice nedovoljne roditeljske ljubavi prate decu kad odrastu? Kako da prepoznamo takvu osobu ?

OSOBINE koje odlikuju nevoljenu decu I decu odraslu bez paznje i podrske roditelja :

1. Ne veruju ljudima

Česte promene, svađe i odbacivanja veoma negativno deluju na razvoj osećaja poverenja. Ako dete nije odrastalo u stabilnoj okolini, kasnije će mu biti jako teško da veruje ljudima, zbog čega će imati probleme na privatnom planu.

2. Problemi u ljubavnim vezama

Oni i u odraslom životu streme ka onome na šta su navikli. Mnoga nevoljena deca na kraju završavaju u nezrelim i nesrećnim brakovima.

 Žene koje nisu voljene u detinjstvu najčešće biraju oženjene muškarce I dosta starije od sebe.

 A muškarci žele da što češće menjaju seksualne partnerke, a sve to kako bi sebi dokazali da su vredni ljubavi.

3. Loša kontrola emocija

Kako odrastaju, deca uče da prepoznaju tuđe emocije i izdražavaju svoja osećanja kroz reči i gestikulaciju. Nevoljena deca često nikada ne nauče da kontrolišu strah i razumeju negativne emocije. Takve osobe nikad ne postanu emotivno stabilne.

4. Večita deca

Deca koja nisu imala pravo detinjstvo puno ljubavi I paznje često nikada zapravo ne odrastu. Čini se kao da su odlučili da zauvek ostanu deca – veruju da svi ljudi oko njih nešto moraju ali oni sami ne, ne ponašaju se lepo, skloni su zavisnostima,ne trpe autoritet .

5. Sklonost depresiji i povećana anksioznost

Nevoljena deca često kasnije imaju mentalnih problema. Emotivna hladnoća roditelja uzrok je njihove depresije i hronične anksioznosti kad odrastu.

6. Izuzetna ranjivost

Celog života ih prati strah od odbacivanja i napuštanja.  Ova fobija govori da je dete bilo nevoljeno i da se osećalo suvišnim.

7. Život daleko od porodice

Kako im je kontakt sa roditeljima koji ih nisu voleli bolan, ovakva deca kada odrastu izbegavaju da se viđaju sa roditeljima ili jednim od njih ,bliskim rođacima. Obično izbegavaju te kontakte ili prvom prilikom počinju da žive sami.

8. Problemi sa sopstvenom decom

Nije čudno ako nevoljeno dete kasnije takođe bude hladno prema svom detetu, nesvesno kopirajući svoju majku ili oca.

 Ali, moguće je i sasvim obrnuto – znajući koliko je njima ljubav nedostajala, nevoljena deca svojim naslednicima pružaju previše,I ljubavi I paznje a nijedna krajnost nije dobra.

Podelite sa prijateljima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *